Поки не на передовій – вони у школах.

Бійці полку “Дніпро-1” проводять патріотичні уроки у навчальних закладах. Цю традицію запровадив 24-річний Артем Кравченко. Доброволець отримав важкі поранення в АТО, а зараз паралельно і лікується, і виховує молодих патріотів.

Щойно захистив диплом і одразу на передову. Артем, менеджер за освітою, пішов добровольцем до батальйону “Дніпро-1”. Він і започаткував патріотичні уроки в Дніпропетровську. Їх було вже п’ятнадцять.

Три страшні поранення Артем отримав, виходячи з Іловайського котла. Він майже дві доби залишався під обстрілами бойовиків. Далі страшніше – хлопець потрапив у полон до російських військових. Дивом вибрався та залишився живим. Мова про повернення на передову поки не йде. Артему необхідно вилікуватися.

Поступове одужання Артем називає дивом – кожна куля, що в нього влучила, зупинялась за декілька сантиметрів від життєво важливих органів. Хлопець вважає своєю місією розповісти дітям, що насправді відбувається в країні. Він каже: не плакав з десяти років, а тепер чомусь стримати сліз не може.

На думку Артема, такі зустрічі дуже важливі. В першу чергу для самих дітей. В Україні підростає нове покоління і на нього покладена велика відповідальність. Це розуміють і самі школярі.

Артем каже: ці уроки необхідні і бійцям. Багато з них, повернувшись з АТО, потребують психологічної підтримки.

На пам’ять дітям військові подарували прапор, який бійці підписали, перебуваючи на Донбасі. До школярів Артем приходить на прохання вчителів. Раніше патріотичні уроки хлопець проводив лише у старших класах, проте нещодавно прийшов й до молодших – вони самі попросили про це.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com