У Дніпропетровську простих мешканців перевіряли на небайдужість.

Місцеві активісти захопилися проведенням соціальних експериментів, і сьогодні вирішили дізнатися, чи відгукнуться люди на оголошення про загублену 5-річну дівчинку та чи помітять її, самотню, у центрі міста. Ніхто не очікував, що експеримент викличе стільки емоцій. Тож як складали мешканці іспит на доброту – спостерігали наші журналісти.

Це Семен та Денис – бізнесмени, які мають незвичайне хобі. Уже півроку чоловіки періодично влаштовують городянам справжні іспити на небайдужість.

А ось і головна героїня сьогоднішнього експерименту – 5-річна Софійка. За своє життя дівчинка губилася аж тричі. І щоразу її швидко знаходили завдяки небайдужим людям. Цього разу Софійка загубиться вчетверте. Але тепер не по-справжньому.

Чи брати участь у соціальному експерименті – мати дівчинки не вагалась. Задля цього навіть приїхала з іншого міста.

За легендою, Софійка приїхала з мамою з Чернігова в гості до рідних, але з самого ранку – загубилася. Небайдужі мешканці розклеїли її фотографії з номером маминого телефону.

Тож останні приготування – і експеримент розпочинається. Софійка розгулює на площі – у середмісті Дніпропетровська. Не минає і п’яти хвилин, як її спиняють небайдужі.

Дізнавшись, що це експеримент, люди зітхають з полегшенням.

А ось ці жіночки довго не могли повірити, що Софійка насправді не загубилася, – і навіть викликали міліцію, аби переконатися, що вона точно у безпеці.

Але варто було Софійці на сто метрів відійти від своїх світлин – як її перестали помічати. Врешті дівчинці урвався терпець – і вона почала демонстративно прогулюватися перед дорослими. Коли і це не допомогло – сама зізналася, що загубилася. Однак їй не повірили. Жінка дала дівчинці дві сосиски і пішла геть.

Та більшість городян все ж таки була небайдужою. Люди були ладні кинути усі свої справи, щоб допомогти загубленій дівчинці.

Експеримент тривав майже дві години і завершився перемогою свідомих людей. До Софійки підійшло більше десятка перехожих. Якби ця ситуація трапилася у реальному житті – дівчинку знайшли б за лічені хвилини. Ініціатори задоволені, та вибачаються, що змусили городян хвилюватись. Вони переконані: такі уроки доброти сьогодні просто необхідні.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com