Нацбанк обмежує в Україні операції з електронними грошима.

Це не є приводом для паніки, – кажуть фахівці. Адже на пересічних громадян рішення майже не вплине. А от тим, хто займається спекуляціями або виводить гроші за межі країни, таке впровадження – поле діяльності перекриє. Ця постанова є одним з кроків до глобального контролю за фінансами держави.

Електронні гроші ще називають сурогатними. За них відповідають не держава, а корпорації, і зберігають їх на різних Інтернет-сервісах. За новою постановою Нацбанку, фізична особа в електронному гаманці може мати грошей скільки завгодно, а от от отримати готівкою щомісяця не більше чотирьох тисяч гривень.

Фахівці запевняють: таке нововведення ніяк не завадить волонтерській діяльності у наданні допомоги армії. Для подібних цілей бАнківська система надає інші сервіси. Такий крок, – пояснюють в Нацбанку, – допоможе припинити махінації з грошима. Адже зараз в Україні обсяги електронних коштів досягли величезних масштабів. У минулому році це було три мільярди гривень.

Торкнулися і питання стабільності національної валюти. Українська гривня, як і курс долара, коментують спеціалісти, залежитиме від економіки України. А вона, в свою чергу, від того, наскільки швидко та ефективно закінчиться АТО.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com