Чотириста квадратних метрів – до підніжжя мистецтва!

У Дніпропетровську відкрилася художня галерея “АртСвіт”. Подію називають значною, бо досі в місті подібні простори віддавали лише під торговельні центри. Насолодитися мистецтвом можна безкоштовно. Усім бажаючим пропонують слідкувати за новими виставками в “АртСвіті” у центрі міста.

Щоб створити художню галерею, треба, перш за все, дотриматися традицій і правил. Тоді все й відразу переконує відвідувача в тому ЩО тут головне. Безумовно – картини. Дихається у двох просторих залах – вільно і ніщо не перешкоджає перегляду.

Перший привід – чому слід завітати в “АртСвіт” вже є, і значний. Тут представлена частина великої колекції картин видатних українських майстрів радянського періоду. Глущенко, Сластіон, Ломикін, Божій, Кашшай, Вінтенко – визнані у світі художники. Межа між різними часами в експозиції ніби м’яко затушована. Тому виставка “Від реальності до абстракції” – це повільний перехід від колекційної частини до творів сучасних дніпропетровських художників, які не поступаються у майстерністі своїм попередникам. Та й імена у них вже гучні. Це Антонюк, Сосна, Афанасьєв, Самойленко, Онищенко та Юшков. Галерея “АртСвіт” дає ще один ракурс для погляду на їхні картини.

Нові галерейники зараз шукають й нові форми спілкування із знавцями мистецтва та зацікавленими. Можливо, це будуть якісь вечори, що єднатимуть різні мистецтва, зустрічі із художниками та майстер-класи. Зараз все лише починається, тому авторИ “АртСвіту” просто запрошують – приходити й дивитися. І тим самим приєднуватися до світових культурних традицій. Зараз їхній осередок утворився і в Дніпропетровську – на вулиці Артема 4-А.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com