Ви у відпустку, а крадії до вас!

Традиційно саме влітку зростає кількість крадіжок. За офіційними даними міліції, з травня-червня в області їх побільшало на тридцять відсотків. Найчастіше жертвами стають мешканці квартир перших і останніх поверхів. Шансів на затримання злодюг більше, коли житло під охороною або із сигналізацією. Останній такий вИпадок стався у Кривому Розі, коли на гарячому вдалось впіймати злочинця, який вдерся до квартири правоохоронця.

Орудують крадії всюди, втім, найчастіше — у центрі міста і на околиці. Часто у робочі дні, окрім п’ятниці. Класика жанру — крадіжка у квартирах із простими замками і вікнами без решіток. Свіжа історія… Наприкінці червня в Дніпропетровську на житломасиві Тополя вночі жителі чули шум біля будинку. А вранці дізнались, що в сусідів винесли домашній крам через розбите вікно на кухні. Повідомити власників – немає можливості, ті, скоріш за все, на морях.

Прибулі на виклик правоохоронці дослідили місце злочину, заліпили шибку целофаном і навіть чергували деякий час. Що винесли — перед людьми міліція не звітує. Проте наступної ночі крадії повернулися.

Правоохоронці радять не просто встановлювати сигналізацію, а підключати її до пульта чергового Держслужби охорони. Тамтешні фахівці стверджують, що за останні три роки жодну оселю в області, яку охороняє структура, не вдалося пограбувати. Свіжий приклад, коли у Кривому Розі затримали крадія на виході з квартири правоохоронця!

Не боятись непрошених гостЕй можуть ті, у кого брати нічого. Усім іншим фахівці наполегливо радять не бути легковажними. Не провокувати зловмисників у соцмережах фотографіями із домашнім багатством і не розголошувати всьому світові – коли і де саме будете відпочивати.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com