Попри дощик у другій половині дня, у прогнозах синоптиків високі температури

За народним календарем, відсьогодні можна очікувати ще 40 днів спеки. Усі, хто міг, – вже купаються у морях. Іншим лишається Дніпро, на якому цього року відкрито три офіційних пляжі – на Монастирському острові, у Воронцовському парку та в Придніпровську. Також існує декілька місць, де купатись заборонено, але вони все одно приваблюють городян. Які умові пропонують відпочивальникам у рекреаційних зонах?

Кар’єр на Червоному камені цього року втратив статус офіційного пляжу. Але у будні, а ще більше – у вихідні – тут безліч відпочивальників. Адже травичка на пагорбах зелена, а сміття прибирають. Уся пляжна інфраструктура – то єдина роздягальня, за яку місцеві й досі вдячні міській владі. Тим паче – за облагородження берега.

Купатися заборонено й рятувати нікому. Але пологе дно перетворило це місце на дитячу купальню. Біля протилежного берега – сміття рАзом з мулякою незрозумілого походження. Поряд скелі, з яких завжди знаходяться бажаючі стрибати. Любителям фауни також сюди. Воронцовський пляж зі своєю широкою мілинОю – справжній рай для дітей. Звісно, якщо батьків влаштовує не дуже чистий пісок.

Схоже, що вночі тут розпалюють багаття. В піску багато недопалків та іншого сміття. На Воронцовському пляжі має бути служба рятувальників. Є навіть вишка. Та де хоч би єдиний рятівник? Роздягалень багато й вони охайні. Душ працює. Амброзію викошують і взагалі територія справляє гарне враження. Для чистоти експерименту відшукали і туалет.

Туалети на Монастирському острові – ось такі. Один – безкоштовний, а усі інші за 2 гривні. Є й інші ознАки цивілізації – ліжаки за 10 гривень та парасольки за 5. Але й те, й інше – у смішній кількості.

Напої на офіційних пляжах можна продавати тільки у пластиковій упаковці. Але в найближчому кіоску – холодильники набиті склянИми пляшкАми. Продавщиця спершу сховалася, а вийшла тільки коли побачила гроші.

Пісок тут начебто просіює спеціальна машина, та пляжники все одно скаржаться на бруд.

Рятівник на Монастирському острові на місці. А ось по меддопомогу пропонують звертатися невідомо куди.

Сонце, повітря та вода – й можна всією родиною на пляж. Не дуже чистий і комфортний. До того ж Дніпро вже починає цвісти й згодом ще один мінус додасться до невибагливого відпочинку по-дніпропетровськи.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com