Ще два американці: семимісячна дитина і семидесятитрьохрічний чоловік, – заразилися сибірською виразкою. Позитивними виявилися результати аналізів дитини одного зі співробітників телекомпанії ABC News. Про це повідомив неназваний представник американської влади. За його словами, життю дитини ніщо не загрожує, оскільки в нього зафіксовано шкірний різновид хвороби, що протікає легше.
Імовірніше всього, дитина заразилася сибірською виразкою на минулому тижні, коли батьки принесли його в журналістську кімнату ABC News. Другий потерпілий є співробітником таблоїда “SUN”, представництво якого розташовується в Бокі Райтоні, у Флориді. За словами медиків, Ернесто Бланко, що заразився легеневою формою сибірської виразки, у даний момент знаходиться в госпіталі, і його життю ніщо не загрожує. Один з його колег по роботі в газеті Робер Стівенс умер 5 жовтня. Таким чином, на территорії США зафіксовано вже чотири випадки зараження сибірською виразкою. Поліція проводить розслідування.
У понеділок американський президент Джордж Буш зробив заяву в зв’язку зі спалахами захворювань сибірської виразки. Джордж Буш сказав, що основним підозрюваним у причетності до поширення інфекції сибірської виразки вважається Осама бін Ладен і його терористична організація. Однак американський президент визнав, що доказів зв’язку між поширенням інфекції і терористичною організацією Аль-Каїда немає. Проте, президент підтвердив серйозність своїх намірів переслідувати бін Ладена. “Як би там ні було, – сказав Буш, – Осама бін Ладен є ворогом нашої нації. Він уже став причиною величезних нещасть і обіцяє заподіяти ще більші”.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com