15.10 Біологічні теракти – паніка докотилась до Австралії.

В Австралії росте стурбованість у зв’язку з можливістю терактів із застосуванням бактеріологічної зброї. У ряді австралійських міст у понеділок ранком відбулися інциденти, що призвели до евакуації людей. Так, більш 40 співробітників консульства США в Мельбурні були тимчасово евакуйовані після того, як в отриманому листі була виявлено “сумнівна” речовина. Як повідомили представники консульства, конверт із речовиною невідомого складу був виявлений у результаті перевірки за допомогою сканерів усієї прихожої пошти. Конверт і його вміст, по виду що нагадує вибухову речовину, у даний час аналізуються фахівцями. Консульство працює в нормальному режимі.
Евакуації в понеділок ранком також піддалися співробітники, що працюють у будинку газетного видавництва Herald and Weekly Times, розташованого в центральній частині Мельбурна. Це відбулося після того, як на 8-й поверх будинку надійшов “сумнівний” лист. Поліція і представники служби по знешкодженню ядохімікатів займаються вивченням його вмісту. В австралійській столиці Канберра співробітники податкового департаменту одержали “підозрілу” посилку з невідомим порошком, що також призвело до евакуації більш 80 співробітників. Поліція, представники пожежних служб і фахівці зі знешкодження ядохімікатів прибули на місце події. Посилка вилучена для проведення аналізів. Ще один інцидент, що викликав евакуацію людей, відбувся в Сіднеї. Співробітники поштового відділення на південному заході міста були змушені залишити будинок після того, як у відділення надійшов конверт, що містив невідомий порошок. Конверт аналізується поліцією. У місті Таунсвілл (штат Квінсленд) співробітник компанії по наданню маркетингових послуг Townswill Enterprize одержав листа, що містив “білий порошок”. На місце події прибули поліцейські і представники пожежної служби. Співробітники компанії евакуйовані. Четверо з них доставлені в лікарню для проходження медичної перевірки.
Тим часом, як повідомила представник поліції віденського міжнародного аеропорту Shvehat, у ніч на понеділок в аеропорті була оголошена тривога після того, як у газетній тумбі термінала №1 був знайдений підозрілий білий порошок. Через погрозу теракту з застосуванням біологічної зброї з термінала були евакуйовані всі пасажири й обслуговуючий персонал. В даний час експерти визначають склад порошку. Незважаючи на інцидент, усі служби аеропорту працюють у нормальному режимі, і всі рейси виконуються строго за розкладом.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com