10.10 Афганістан. Аль-Каїда оголошує джихад.

Рух Талібан готовий, якщо знадобиться, “пожертвувати життями 2 мільйонів мучеників для захисту незалежності Афганістану”, заявив учора посол талібів у Пакистані мулла Абдул Салам Зайєф. “Намагаючись установити в Афганістані слухняний уряд, — сказав представник Талібана, — США хочуть одержати контроль не тільки над політичною ситуацією в регіоні, але і над нафтою і газом Центральної Азії”. Як повідомляє ABC News, Зайєф також підтвердив, що Усама бін Ладен знаходиться в доброму здоров’ї і як і раніше залишається на території Афганістану.
Аль Каїда оголосила “священну війну” Сполученим Штатам. Терористична організація поширила плівку зі звертанням до усього світу через телекомпанію “Аль-Джазіра”. Офіційну позицію Аль-Каїды висловив один з її лідерів Сулейман абу Гаїт – один з тих, кого Вашингтон підозрює в керівництві терактами 11 вересня. Представник організації Аль-Каїда заявив, що світу варто чекати нових захоплень літаків. Він також сказав, що в організації бін Ладена “тероризм вважають ефективним заходом боротьби з гнобителями”. Удари, за його словами, будуть наноситися “у саме серце Америки, американці повинні знати, що захоплення літаків будуть продовжуватися”. Він призвав мусульман усього світу об’єднатися в джихаді проти Америки і заявив, що ті, хто зробив захоплення літаків 11 вересня, зробили “добру справу”. “Америка повинна знати, що ми не будемо сидіти склавши руки”, – сказав Сулейман абу Гаїт: “…є тисячі молодих мусульман, що так само жадають умерти, як американці жадають жити”. Абу Гаїт заявив, що ісламський світ “продовжить опір, поки Америка не залишить священні землі і не припинить підтримувати Ізраїль”. На думку Аль-Каїди і її керівника – мусульмани не можуть мовчати, поки хтось убиває їхніх побратимів; тому священна війна сьогодні – обов’язок кожного з правовірних. Правлячий рух Талібан не став заперечувати, щоб бін Ладен почав джихад. Таліби оголосили, що після “агресії США” знімають всі обмеження на діяльність Усами бін Ладена в них країні.
Представники компанії “Аль-Джазіра” відмовилися повідомити, відкіля вони одержали плівку з записом виступу абу Гаїта. Однак уже відомо, що саме цей представник Аль-Каїди знаходився поруч з бін Ладеном, коли той записував своє недільне звертання до світу. Та заява також була передана в ефір по каналах “Аль-Джазіри”. Тим часом представник режиму талібів заявив в інтерв’ю ВВС, що з тих пір, як американці почали воєнну операцію, усі заборони, що таліби накладали на діяльність бін Ладена, утратили силу.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com