04.10 США. Напад в автобусі.

Транспортна компанія Greyhound у США була змушена як превентивну міру призупинити роботу своїх підрозділів по всій країні на кілька годин. Рішення про це було прийнято після того, як у середу ранком невідомий напав на водія одного з 2300 автобусів компанії. На той момент на дорогах США знаходилося близько 1900 автобусів цієї фірми.Один з пасажирів намагався перерізати горло водію, після чого автобус утратив керування і перевернувся. . Інцидент відбувся під Манчестером, що знаходиться між містами Нешвілл і Чаттануга.
По розповідях очевидців, цей пасажир підійшов до жінки, що сиділа на початку салону автобуса, і запитав у неї, котра година. Після цього він попросив у неї дозволу зайняти її місце. Коли жінка відмовилася, пасажир підійшов до водія автобуса і спробував перерізати йому горло. Водій, що вижив у катастрофі, розповів поліцейським, що чоловік полоснув його по горлу чимось начебто як ніж для різання картону чи бритва, схопив кермове колесо і різко вивернув його убік. Автобус утратив керування і перевернувся, у результаті автокатастрофи загинули десять пасажирів. Інші 32 пасажира постраждали, дев’ять чоловік з них одержали серйозні поранення і були доставлені в госпіталь. Один пасажир знаходиться в критичному стані. Нападник також загинув у катастрофі. Поліцейські заявили, що в нього виявлені документи громадянина Хорватії. Розслідування цієї справи вже передано агентам ФБР. За попередньою версією, мова йде про окрему подію, а не про теракт.
Після деякої перерви компанія Greyhound прийняла рішення про поновлення пасажирських перевезень у повному обсязі. Зроблено це було після консультації зі співробітниками ФБР, що завірили представників компанії, що це цілком безпечно. На думку американської влади, інцидент ніяк не зв’язаний з подіями 11 вересня.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com