Король Йорданії Абдалла заявив, що США не нападуть на жодну арабську країну, включаючи Ірак, у відповідь на події 11 вересня в Сполучених Штатах. Це, за словами короля, пообіцяв йому президент США Джордж Буш. Цю заяву короля було передано по офіційних засобах масової інформації. Білий Дім поки відмовляється від коментарів.
Відповідно до версії йорданського агентства, у понеділок під час відвідування армійського підрозділу король Абдалла сказав, що на недавніх переговорах у Вашингтоні обговорювалися два питання. Перше: забезпечення того, щоб арабські країни не стали об’єктами військової акції США. Друге: пошуки рішення палестино-ізраїльського конфлікту. Король дав зрозуміти, що Буш залишив відкритим питання про можливість нанесення удару по Іракові, якщо з’являться вагомі свідчення причетності Багдада до терактів. Кореспондент ВВС у Вашингтоні повідомляє, однак, що, за інформацією неназваного працівника йорданського посольства, король лише просив Буша не атакувати арабів. Буш, за словами цього чиновника, не став давати королю ніяких обіцянок.
США хочуть залучити арабські країни у свою коаліцію, щоб кампанія не виглядала як війна з ісламом. Спостерігачі говорять, що всі арабські союзники Вашингтона дали зрозуміти, що їм важко буде взяти участь у коаліції, якщо Багдад буде розглядатися як потенційна мета. Арабська суспільна думка після десятиліття санкцій твердо підтримує Ірак, і стала ще більш радикальною через палестинське повстання.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com