У неділю – Папа Римський закликав католиків весь жовтень присвятити молитвам “за збереження світу від страшного нещастя тероризму”. Виступаючи перед тисячами віруючих, тих, що зібралися на площі Святого Петра у Ватикані, Іоанн Павло II назвав 11 вересня “похмурим днем людської історії” і заявив, що світ невіддільний від справедливості. Папа призвав католиков усього світу бути “на передовій боротьби за справедливість, за припинення насильства”.
За кілька днів до цього високопоставлений представник Ватикану Хоакін Наварро-Валлс, один з найближчих радників понтифика, стосовно питання про можливу відплату за напади на американські міста, в інтерв’ю агентству Рейтер заявив: “Ясно, що хтось завдав великої шкоди суспільству, і існує небезпека, що якщо він залишиться на волі, він зможе зробити це знову, так що ви можете застосувати правило самозахисту суспільства, що очолюєте, навіть у тому випадку, якщо міри, що ви оберете, будуть наступальними”.
Християнська етика передбачає адекватний самозахист у відповідь на погрозу безневинним людям. І Наварро-Валлс підкреслив, що невірно було б вважати Папу як пацифістом, так і прихильником інтервенції.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com