Міжнародні новини від 11 каналу. 9 квітня.

У Перу відбувся перший тур позачергових президентських виборів. Найбільше голосів – 40% – набрав лівоцентрист Алехандро Толедо. Однак цього недостатньо для остаточної перемоги, тому в травні пройде другий раунд голосування.
(
Держсекретар США Колін Пауел ще раз звернувся до керівництва Китаю з вимогою звільнити екіпаж американського літака. Він також дав зрозуміти, що Сполучені Штати не візьмуть на себе відповідальність за інцидент.

Євросоюз має намір втілити в життя Кіотську кліматичну угоду без участі США. ЄС намагається заручитися підтримкою ряду інших країн. Ратифікувати угоду вже пообіцяв уряд Китаю.

В аеропорту Амстердама сталася пожежа. Вона почалася з кухні ресторану. На щастя, ніхто не постраждав. Будівля аеропорту зазнала незначної шкоди. Це вже другий у нинішньому році подібний інцидент в одному з найбільших аеропортів Європи.

У Санкт-Петербурзі в неділю відбувся мітинг на підтримку журналістів НТВ, у якому взяли участь декілька тисяч осіб.

Ізраїльська армія завдала ударів по цілях на півночі Сектора Газа. Головним об’єктом атак стала штаб-квартира палестинської організації “Фатх”.

У Швеції почалася зустріч міністрів сільського господарства країн Європейського союзу. Учасники самміту спробували разом відпочити від боротьби з ящуром та викликаної ним кризи тваринницької галузі.

У Перу відбувся перший тур позачергових президентських виборів. Найбільше голосів – 40% – набрав лівоцентрист Алехандро Толедо. Однак цього недостатньо для остаточної перемоги, тому в травні пройде другий раунд голосування. Суперником Толедо, за попередніми результатами, буде колишній президент Алан Гарсія – кандидат від соціал-демократичної партії. Його перебування на посту глави держави наприкінці 80-х років було відзначене гіперінфляцією, корупцією і партизанськими повстаннями. З мінімальним відривом від Гарсіа фінішувала представниця християнських демократів Лурдес Флорес. Вона стала першою в історії Перу жінкою, яка претендувала на посаду президента.(

Держсекретар США Колін Пауел ще раз звернувся до керівництва Китаю з вимогою звільнити екіпаж американського літака. Він також дав зрозуміти, що Сполучені Штати не візьмуть на себе відповідальність за інцидент. Віце-президент США Дік Чейні в телевізійному інтерв’ю знову заявив, що Вашингтон вибачатися не буде, бо аварія сталася в міжнародному повітряному просторі. Чейні попередив, що арешт 24-х американців може завдати значної шкоди двостороннім відносинам. Вашингтонські політики говорять, що під загрозою опинилися торгові зв’язки з КНР, і США можуть більш прихильно розглянути прохання Тайваню про постачання зброї.

Євросоюз має намір втілити в життя Кіотську кліматичну угоду без участі США. У 1997 році індустріальні країни зобов’язалися обмежити викиди в атмосферу вуглекислого газу. Американська адміністрація відмовилася дотримуватись умов договору, обгрунтовуючи свою позицію економічним спадом. ЄС намагається заручитися підтримкою ряду інших країн. Ратифікувати угоду вже пообіцяв уряд Китаю.

В аеропорту Амстердама сталася пожежа. Вона почалася з кухні ресторану. Через вентиляційну шахту полум’я вирвалося на дах. Чорний дим потрапив до пасажирської зали, де знаходилися тисячі людей. Їх швидко вивели на вулицю. Приблизно через годину пожежу погасили. На щастя, ніхто не постраждав. Будівля аеропорту зазнала незначної шкоди. Це вже другий у нинішньому році подібний інцидент в одному з найбільших аеропортів Європи. У січні його робота була повністю припинена через пожежу, викликану вибухом у туалеті.

У Санкт-Петербурзі в неділю відбувся мітинг на підтримку журналістів НТВ, у якому взяли участь декілька тисяч осіб. Виступали працівники телекомпанії, а також відомі політичні і суспільні діячі. Вони закликали присутніх захистити свободу слова в Росії. Ведуча програми «Глас народу» Світлана Сорокіна пообіцяла, що журналісти НТВ «будуть боротися до кінця». Під час мітингу проходив збір підписів на підтримку колективу бунтівної телекомпанії.

Ізраїльська армія завдала ударів по цілях на півночі Сектора Газа. Головним об’єктом атак стала штаб-квартира палестинської організації “Фатх”, яку очолює Президент автономії Ясир Арафат. П’ять арабів дістали поранення. Акція ізраїльтян стала відповіддю на обстріл кількох єврейських поселень і армійських постів.

У Швеції почалася зустріч міністрів сільського господарства країн Європейського союзу. Учасники самміту спробували разом відпочити від боротьби з ящуром та викликаної ним кризи тваринницької галузі. Однак після прогулянки міністри, все ж таки, взялися до роботи. Предметом обговорення стала доцільність вакцинації тварин. Глава сільськогосподарського відомства Німеччини Ренате Кюнаст запропонувала запровадити обов’язкові щеплення в радіусі кількох десятків кілометрів навколо виявлених осередків інфекції.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com