Міжнародні новини від 11 каналу. 5 квітня.

Держсекретар США Колін Пауел заявив, що не бачить підстав для вибачень за повітряний інцидент над Південно-Китайським морем. Пауел зустрівся з послом КНР і передав йому листа, адресованого керівництву Китаю.

Перші за останні декілька місяців ізраїльсько-палестинські переговори завершилися серйозним інцидентом. Автомобілі керівників палестинської служби безпеки, які поверталися з переговорів, були обстріляні ізраїльськими солдатами біля блок-посту на кордоні з автономією.

Декілька провідних виробників автомобілів у країнах Європи заявили про намір організувати альтернативний чемпіонат з автогонок на противагу «Формулі-1». Виробники автомобілів невдоволені планами німецької компанії «Кірх»: взяти під свій контроль телевізійну трансляцію гонок.

Духовний лідер Тібету, лауреат Нобелівської премії миру Далай Лама, який зараз живе в еміграції, прибув з візитом на Тайвань. У присутності кількох тисяч своїх одновірців він провів на стадіоні в тайванській столиці релігійне свято.

Попередні результати аналізів не підтвердили наявності вірусу ящура на двох фермах у німецькій федеральній землі Гессен. Однак перевірка ще не завершена, і в окрузі зберігається напружена атмосфера.

Німеччина першою серед економічно розвинутих держав узаконила план боротьби з бідністю у світі. Перелік заходів уряду ФРН для допомоги найбіднішим країнам складається з 75 пунктів. Серед них – реструктуризація боргів та скасування митних зборів.

Працівники російського телеканалу НТВ продовжують протестувати проти заміни керівництва компанії. Євгеній Кисельов сподівається, що ситуацію врятує американський медіа-магнат Тед Тьорнер, котрий купив частину акцій НТВ.

Держсекретар США Колін Пауел заявив, що не бачить підстав для вибачень за повітряний інцидент над Південно-Китайським морем, висловив жаль з приводу загибелі китайського пілота і зажадав негайного звільнення 24-х членів екіпажу розвідувального літака ВМС Сполучених Штатів. Пауел зустрівся з послом КНР і передав йому листа, адресованого керівництву Китаю. Виступаючи по американському телебаченню, посол сказав, що США несуть відповідальність за зіткнення літаків, і тому Білий дім все ж таки повинен вибачитися.

Перші за останні декілька місяців ізраїльсько-палестинські переговори завершилися серйозним інцидентом. Автомобілі керівників палестинської служби безпеки, які поверталися з переговорів, були обстріляні ізраїльськими солдатами біля блок-посту на кордоні з автономією. Палестинці зустрічалися з главою Служби безпеки Ізраїлю. Посередником виступило Центральне розвідувальне управління США.

Декілька провідних виробників автомобілів у країнах Європи заявили про намір організувати альтернативний чемпіонат з автогонок на противагу «Формулі-1». Глава Європейської асоціації автомобілебудівників Паоло Кантарелла заявив, що новий чемпіонат буде відкритий у максимально короткі строки. Виробники автомобілів невдоволені планами німецької компанії «Кірх»: взяти під свій контроль телевізійну трансляцію гонок. Члени асоціації вважають, що в такому випадку змагання будуть показані лише платною кабельною мережею фірми «Кірх», а не відкритими для всіх ефірними телеканалами.

Духовний лідер Тібету, лауреат Нобелівської премії миру Далай Лама, який зараз живе в еміграції, прибув з візитом на Тайвань. Це вже другий його приїзд на острів. Уперше Далай Лама побував там у 1997 році. У столиці країни Тайпі його прийняв Президент країни Чен Шу Б’ян. Ця зустріч стала об’єктом гострих нападок з боку уряду КНР, який вважає Тайвань китайською провінцією, а Далай Ламу звинувачує в розпалюванні сепаратистських настроїв у населення Тібету. Буддійський лідер заявив, що його візит має виключно духовний характер. У присутності кількох тисяч своїх одновірців він провів на стадіоні в тайванській столиці релігійне свято.

Попередні результати аналізів не підтвердили наявності вірусу ящура на двох фермах у німецькій федеральній землі Гессен. Однак перевірка ще не завершена, і в окрузі зберігається напружена атмосфера. Селище Крофдорф-Гляйберг перетворилося на карантинну зону. Переносити інфекцію можуть не лише тварини, але й люди, автомобілі і навіть вітер. Мешканці карантинної зони, перетинаючи її кордон, вимушені проходити ретельну дезинфекцію. Міністр сільського господарства Німеччини Ренате Кюнаст вважає, що потреби в масових щепленнях тварин немає, натомість зараз треба зробити все можливе, щоб епідемія не поширилася на територію ФРН.

Німеччина першою серед економічно розвинутих держав узаконила план боротьби з бідністю у світі. У вересні минулого року на конференції ООН таке зобов’язання взяли на себе 146 країн. Вони домовилися протягом 15-ти років допомогти подолати межу бідності половині злидарів. ФРН буде підтримувати, головним чином, Мозамбік, Болівію, Йємен і В’єтнам. За даними німецького уряду, 1 мільярд 200 мільйонів людей у світі живуть у крайніх злиднях, маючи для щоденного прожитку менше одного долара на день. Насамперед, жертвами бідності є діти. Для них це не тільки голод, але погане медичне обслуговування і недостатня освіта. Дитяча праця, дитяча проституція та участь дітей у збройних конфліктах – все це сьогодні є реальністю.
Перелік заходів уряду ФРН для допомоги найбіднішим країнам складається з 75 пунктів. Серед них – реструктуризація боргів та скасування митних зборів.

Працівники російського телеканалу НТВ продовжують протестувати проти заміни керівництва компанії. Їх однодумці – москвичі активно підтримують своїх улюбленців за стінами телецентру. Союзників бунтівного НТВ не бракує і в Державній Думі – на боці телевізійників виступили навіть такі політичні антиподи як ліберали і комуністи. Спікер нижньої палати парламенту Росії Геннадій Селезньов вважає, що Кремль віддав керівні пости НТВ людям, котрі мають дуже погану репутацію. Зміщений з посади генерального директора каналу Євгеній Кисельов сподівається, що ситуацію врятує американський медіа-магнат Тед Тьорнер, котрий купив частину акцій НТВ. Тим часом новопризначені керівники телекомпанії вимагають припинити акцію протесту, погрожуючи звільнити кількох працівників.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com