Міжнародні новини від 11 каналу. 3 квітня.

У Палестинській автономії продовжується ескалація насильства. У Вифлеємі палестинський снайпер застрелив ізраїльського солдата. Місто перетворилося на поле бою.

До переліку звинувачень, висунутих проти Мылошевича, прокуратура включила ще один пункт: незаконне зберігання зброї.

У Македонії дуже повільно просуваються переговори щодо вирішення проблеми албанської меншості.

Німецьки захисники довкілля готуються до нової акції протесту. Справа в тому, що територією ФРН пройде ще один поїзд з ядерним вантажем.

Суд німецького міста Раберсбурга виніс вирок нацистському злочинцю – колишньому офіцерові СС Юліусу Філю. Він проведе за гратами 12 років.

До Сполучених Штатів Америки прибула високопоставлена делегація Європейського Союзу. Її мета – переконати американську адміністрацію дотримуватися умов Кіотського договору про захист навколишнього середовища.

Пентагон досі не має зв’язку з американськими військовими, які перебували на борту літака, що зіткнувся з китайським винищувачем.

У Палестинській автономії продовжується ескалація насильства. У Вифлеємі палестинський снайпер застрелив ізраїльського солдата. Місто перетворилося на поле бою. Ізраїльські танки обстріляли багато будинків. Одною з мішеней став готель, з якого вів вогонь снайпер. 6 палестинців дістали поранення різного ступеня важкості. Серед них – одна 4-річна дівчинка. Учора ізраїльтяни вбили одного з лідерів радикального ісламістського угруповання “Хамас”. Організація пообіцяла нанести удари у відповідь.
Тим часом близькосхідний конфлікт намагаються розв’язати далеко за межами Палестини. У Вашингтоні ситуацію обговорювали Президент США Джордж Буш та єгипетський лідер Хосні Мубарак. Останній прибув до Сполучених Штатів, щоб з’ясувати масштаби майбутньої участі нової американської адміністрації у мирному врегулюванні на Близькому Сході.

На віллі колишнього Президента Югославії Слободана Мілошевича поліція знайшла великий арсенал: автомати, гранати, навіть протитанкові гранатомети і багато іншої зброї. Частину цього арсеналу охоронці Мілошевича застосували при арешті екс-президента. До переліку звинувачень, висунутих проти нього, прокуратура включила ще один пункт: незаконне зберігання зброї.
До кримінальної відповідальності буде притягнута також дочка Мілошевича Мір’яна, котра стріляла в поліцейських при арешті її батька. Власті позбавили сім’ю Мілошевичів державної резиденції в Дединьї та конфіскували приватну бєлградську віллу у зв’язку із звинуваченнями в спекуляціях нерухомістю.

У Македонії дуже повільно просуваються переговори щодо вирішення проблеми албанської меншості. Найбільша опозиційна партія, яка представляє цей етнос у Македонії, бойкотувала вчорашню зустріч албанських організацій з Президентом країни Борисом Трайковскі та уповноваженим Євросоюзу Хав’єром Соланою. На думку опозиціонерів, влада лише створює видимість діалогу. Хав’єр Солана відмовився бути посередником на переговорах.

Німецьки захисники довкілля готуються до нової акції протесту. Справа в тому, що територією ФРН пройде ще один поїзд з ядерним вантажем. Цього разу він має доставити радіоактивні відходи з трьох південнонімецьких атомних електростанцій на збагачувальний комбінат у Франції.

Суд німецького міста Раберсбурга виніс вирок нацистському злочинцю – колишньому офіцерові СС Юліусу Філю. Йому інкримінували вбивство 7-ми в’язнів концентраційного табору “Терезієн штак” на території Чехії. Протягом усього процесу підсудний заперечував свою вину. Звинувачення стояло “на глиняних ногах”, єдиний свідок плутався і давав суперечливі показання. І все ж суд довів вину колишнього есесівця. Він проведе за гратами 12 років.

До Сполучених Штатів Америки прибула високопоставлена делегація Європейського Союзу. Її мета – переконати американську адміністрацію дотримуватися умов Кіотського договору про захист навколишнього середовища. Індустріальні держави, котрі підписали договір у 1997 році, зобов’язалися зменшити кількість викидів в атмосферу вуглекислого газу, який є головним чинником глобального потепління.

Пентагон досі не має зв’язку з американськими військовими, які перебували на борту літака, що зіткнувся з китайським винищувачем. Повітряна машина ВМС Сполучених Штатів зараз знаходиться на китайському острові Хайнань. Щоправда, Пекін заявив про свою готовність до діалогу щодо вирішення подальшої долі літака та його екіпажу, який, за твердженням властей КНР, порушив повітряний кордон цієї країни.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com