Міжнародні новини від 11 каналу. 30 березня.

Унаслідок зіткнення в Балтійському морі двох суден в борту одного з них – нафтового танкера – утворилася пробоїна площею 50 квадратних метрів.

Біля південного кордону Косово від вибухів гранат, випущених з території Македонії, загинуло троє людей і ще 20 отримали поранення.

Завершилася перша особиста зустріч Канцлера Німеччини Герхарда Шрьодера і Президента США Джорджа Буша. На переговорах у Вашингтоні Шрьодер висловив занепокоєння з приводу відмови американської адміністрації від виконання умов Кіотського договору, який передбачає обмеження викидів в атмосферу вуглекислого газу.

На популярному гірськолижному курорті Аспен в американському штаті Колорадо розбився невеликий літак, на борту якого було 18 пасажирів і членів екіпажу.

54-річний британський інженер Джим Шехдар завершив перше в історії одиночне плавання через Тихий океан. Він відплив з Перу 9 місяців тому на 10-метровому човні.

Сьогодні в Палестинській автономії відзначають так званий День землі. 25 років тому 6 арабських демонстрантів, які виступили проти анексії своїх територій, були розстріляні ізраїльськими солдатами.

Унаслідок зіткнення в Балтійському морі двох суден в борту одного з них – нафтового танкера – утворилася пробоїна площею 50 квадратних метрів. Причиною аварії стала помилка штурмана кіпрського вантажного судна. У воду вилилося понад дві тисячі тонн нафти. Загроза її подальшого витоку поки що існує. Кораблі берегової охорони Данії, Швеції і Німеччини намагаються запобігти розповзанню величезної нафтової плями, яка рухається в бік датського узбережжя. З’явилася реальна небезпека для прибережного заповідника, населеного десятками тисяч лебедів, качок і гусей. Роботи рятувальників ускладнені важкими погодними умовами. Тим часом нафта вже наблизилася до датського острова Фальстер.

Біля південного кордону Косово від вибухів гранат, випущених з території Македонії, загинуло троє людей і ще 20 отримали поранення. Серед загиблих – співробітник інформаційного агентства “Асошіейтед прес”, в автомобіль якого поцілила одна з гранат. Винуватця трагедії поки що не встановили. Албанські сепаратисти покладають вину на македонських військових, а ті, в свою чергу, звинувачують бойовиків.

Завершилася перша особиста зустріч Канцлера Німеччини Герхарда Шрьодера і Президента США Джорджа Буша. На переговорах у Вашингтоні Шрьодер висловив занепокоєння з приводу відмови американської адміністрації від виконання умов Кіотського договору, який передбачає обмеження викидів в атмосферу вуглекислого газу. Сполучені Штати аргументують свою позицію кризовим станом американської енергетики. З цього питання канцлер і президент так і не досягли згоди. Однак обидва лідери домовилися про спільну розробку нових технологій, які допоможуть зменшити наслідки парникового ефекту. Проблема глобального потепління буде знову розглядатися на міжнародному форумі, який відбудеться в липні.

На популярному гірськолижному курорті Аспен в американському штаті Колорадо розбився невеликий літак, на борту якого було 18 пасажирів і членів екіпажу. Катастрофа сталася на відстані одного кілометра від аеропорту. Літак готувався зайти на посадку, однак в тумані пілот втратив орієнтацію і машина врізалася в гору.

54-річний британський інженер Джим Шехдар завершив перше в історії одиночне плавання через Тихий океан. Він відплив з Перу 9 місяців тому на 10-метровому човні, і за цей період не раз зустрічався з труднощами. Одного разу його суденце мало не перевернули акули. Іншим разом човен ледве уник зіткнення з танкером. Крім того, виявилося, що мандрівник забув узяти з собою консервний ніж, а потім у нього закінчився газ, на якому він готував собі їжу. Вітри віднесли човен на північ, і Шехдар міг простоне потрапити до Австралії, однак йому вдалося вирівняти курс. Загалом мореплавець-аматор залишив позаду 13 тисяч кілометрів. Вирушаючи в подорож, англієць мав дві мети – потрапити до книги рекордів Гіннеса та скинути зайву вагу. Перед відплиттям він важив 110 кілограмів.

Сьогодні в Палестинській автономії відзначають так званий День землі. 25 років тому 6 арабських демонстрантів, які виступили проти анексії своїх територій, були розстріляні ізраїльськими солдатами. Відтоді щороку 30 березня палестинці проводять акції протесту. Власті очікують масових безпорядків і нових терактів. На демонстрацію в Галилеї вийшли десятки тисяч людей. Учора нові сутички сталися поблизу Контрольно-пропускного пункту «Ерец». Палестинці закидали ізраїльських солдатів камінням, і у відповідь ті відкрили вогонь. Загинули двоє арабських юнаків. Одному з них було 15 років, другому – 18. Більше десятка демонстрантів отримали поранення. В іншій сутичці біля поселення Нетцарим був убитий ще 23-літній співробітник палестинської служби безпеки.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com