Міжнародні новини від 11 каналу. 28 березня.

У македонське місто Тетово повернувся мир. Уповноважений ЄС з питань безпеки і зовнішньої політики Хавєр Солана прибув сюди, щоб переконатися в цьому особисто.

На Близькому Сході з новою силою спалахнув арабсько-ізраїльський конфлікт. Останні три дні позначені кривавими терактами, які влаштували палестинські радикали.

Посол США в ООН скористався правом вето при голосуванні в Раді Безпеки і заблокував прийняття резолюції про спрямування до Ізраїлю міжнародних спостерігачів.

Немецькі захисники довкілля зупинили ешелон з ядерними відходами на відстані 20-ти кілометрів від пункту призначення.

У колумбійському місті Баранкілла, розташованому на океанському узбережжі, зявився рій бджіл-убивць. Вони атакували вже 50 осіб.

Президент Індонезії Абдурахман Вахід назвав незаконною спробу частини депутатів парламенту оголосити йому догану. Вахіда звинувачують у причетності до двох крупних фінансових афер.

Населення Китаю становить 1 мільярд 250 мільйонів осіб. Ці дані були оприлюднені внаслідок перепису, проведеного в минулому році. За останнє десятиліття китайців стало на 132 мільйони більше.

У македонське місто Тетово повернувся мир. Уповноважений ЄС з питань безпеки і зовнішньої політики Хавєр Солана прибув сюди, щоб переконатися в цьому особисто. Він закликав албанських сепаратистів скласти зброю і почати переговори. Македонські солдати встановили на захоплених укріпленнях бойовиків державний прапор. З гордістю переможців вони показують журналістам редути, де ще залишилися ознаки недавньої присутності албанських повстанців.
Тим часом сьогодні почався новий наступ урядових військ на позиції екстремістів у північному районі країни, який прилягає до косівського кордону. Македонська армія обстрілює з мінометів захоплене бойовиками село Грачани, розташоване за 15 кілометрів від Скопє.

На Близькому Сході з новою силою спалахнув арабсько-ізраїльський конфлікт. Останні три дні позначені кривавими терактами, які влаштували палестинські радикали. Сьогодні на заправній станції поблизу кордону Ізраїлю з Палестинською автономією вибухнула бомба. За попередніми повідомленнями, загинуло троє людей, один з них – терорист-камікадзе. Є поранені.
Учора в Єрусалимі сталися два вибухи, які спричинили смерть одного терориста та поранення 35 мирних жителів. Через декілька годин після того, як у повітря злетів начинений вибухівкою “Сітроен”, другий пристрій спрацював в іншому кінці ізраїльської столиці на автобусній зупинці. Терорист-камікадзе, до тіла якого була привязана бомба, влаштував вибух у той момент, коли підїхав автобус. Більшість поранених – єврейські школярі.

Посол США в ООН скористався правом вето при голосуванні в Раді Безпеки і заблокував прийняття резолюції про спрямування до Ізраїлю міжнародних спостерігачів. 9 з 15-ти членів Ради проголосували «за», 5 представників країн Європи утрималися. Резолюцію ініціювали арабські держави.

Немецькі захисники довкілля зупинили ешелон з ядерними відходами на відстані 20-ти кілометрів від пункту призначення. Біля міста Данненберг деякі активісти екологічної організації «Робін Гуд» вчинили підкоп під рейками і забетонували себе в ньому. Поліції вдалося звільнити лише кількох з них, тому, очевидно, доведеться демонтувати колію. Власті збираються перевантажити контейнери з відходами на автомобілі. У Данненберзі сталися сутички демонстрантів з правоохоронцями. Поліцейські застосували водомети і кийки.
Організатори акції протесту визнають, що перешкодити захороненню радіоактивних відходів вони не зможуть, однак сподіваються, що величезні затрати на транспортування небезпечного вантажу і охорону правопорядку примусять уряд переглянути свою політику.

У колумбійському місті Баранкілла, розташованому на океанському узбережжі, зявився рій бджіл-убивць. Вони атакували вже 50 осіб. Укуси цих агресивних комах особливо небезпечні для дітей. Бджіл-убивць, батьківщиною яких є Африка, розсердили робітники, що ремонтували вуличне освітлення. Вони зруйнували бджолине гніздо на дереві.

Президент Індонезії Абдурахман Вахід назвав незаконною спробу частини депутатів парламенту оголосити йому догану. Вахіда звинувачують у причетності до двох крупних фінансових афер. Президент вважає, що парламентська комісія, яка розслідує цей скандал, не має повноважень законодавчого органу і не може приймати рішення про оголошення догани главі держави. Опозиція заявляє, що не припинить антипрезидентської кампанії в парламенті.

Населення Китаю становить 1 мільярд 250 мільйонів осіб. Ці дані були оприлюднені внаслідок перепису, проведеного в минулому році. За останнє десятиліття китайців стало на 132 мільйони більше.
Проте приріст населення країни помітно скоротився. На думку властей, цей факт свідчить про ефективність політики китайського уряду з контролю за народжуваністю. Однак незалежні експерти вважають, мешканців у Китаї значно більше, ніж оголошено, бо багато місцевих керівників, боячись покарання, свідомо подали занижені цифри.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com