Незабаром в школу: діти -переселенці зі сходу сядуть за парти у Дніпропетровську

168 навчальних закладів міста готові до першого вересня. Цього року за парти сядуть понад 10 тисяч першокласників. Не виняток й діти-переселенці зі Сходу. Проте, – запевняють у міськраді, – це не остаточні цифри, адже до першого вересня ще є час.

Не оминули питання готовності шкіл і у санітарному плані. Фахівці стверджують: в області є достатня кількість шкіл, що не відповідають нормам. І погоджуються з тим, що ситуація не зміниться, поки навчальні заклади не почнуть фінансувати.

Навчальний рік почнеться із загального уроку на тему “Україна – єдина країна”. Він пройде у всіх без винятку класах. Також у навчальний процес внесли певні зміни. Зокрема, старшокласникам збільшать кількість годин з предмету “Захист Вітчизни” – 18 додаткових годин у травні.

Від другої іноземної мови у тих школах, де немає можливості її викладати, відмовляться. Учні самі оберуть предмет, який вони захочуть підтягнути у вільні від мови години. Розвиватимуть і духовну освіту, проте лише у певних класах та з дозволу батьків.

До кінця серпня у Міносвіти вирішать – чи будуть діти навчатися по шість днів на тиждень. Це хочуть зробити, аби за рахунок відпрацьованих годин збільшити весняні та осінні канікули, адже саме в цей час у школах найпрохолодніше. Зимові канікули поки залишать без змін, в цю пору року всі без винятку школи опалюють, – запевняють фахівці.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com