500 безпритульних тварин Дніпропетровська будуть стерилізовані.

Благодійна акція триватиме до 8-го серпня. Стерилізація це єдиний гуманний метод зменшити популяцію бродячих тварин. Крім цього, тим чотирилапим, які проходять процедуру, ще й роблять щеплення від сказу та лікують від зовнішніх та внутрішніх паразитів. У тому, що з тваринами під час стерилізації поводяться добре, переконалась наша знімальна група.

Акція безкоштовної стерилізації безхатніх тварин щоразу викликає велику зацікавленість серед дніпропетровців. У 2013-му під час її проведення вдалося прооперувати більше п’ятисот тварин. Волонтери, які весь час допомагають лікарям та чотирилапим пацієнтам, кажуть: собаки та коти, що минулого року пройшли через операційну, почувають себе добре. Їх можна впізнати за кліпсою на вусі. На сьогодні стерилізація – майже єдиний метод, завдяки якому можна контролювати народжуваність та розповсюдження сказу серед хвостатих бродяг.

Заспокоюючи усіх прихильників братів наших молодших, ветеринарний лікар зазначає: стерилізацію зараз роблять, використовуючи високі технології європейських колег, малотравматично та швидко. У цей же день тварину повертають у звичне місце проживання.

На жаль, напередодні акції вона мало не зірвалась. З’ясувалось, що цього разу через напружену ситуацію в Україну не можуть добратися медики-волонтери з Німеччини. Та незважаючи на це, стерилізувати безхатніх тварин погодились дніпропетровські ветеринари, які минулого року перейняли досвід іноземних колег.

У міськраді вже давно планують займатися проблемою бродячих собак. Втім, до сьогодні це питання лежить на плечах благодійних організацій та фондів. Правда, за рахунок міського бюджету допомагають із транспортом. Представники організації захисту тварин “Вірність” зазначають: днями будуть активно виловлювати чотирилапих, до акції приєднається професійний кінолог. Тому звертаються до усіх городян з проханням не заважати роботі спеціалістів. Усіх охочих допомогти чи отримати більш детальну інформацію щодо акції зі стерилізації, представники організації “Вірність” просять звертатися через їхній сайт або міські форуми.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com