У лікарні Мечникова відкрили найсучасніше відділення діалізу.

Завдяки інноваційним апаратам відтепер пацієнти зможуть отримувати більш якісне лікування. Процедуру гемодіалізу в обласній лікарні наразі проходять 120 пацієнтів. Загалом кількість тих, хто постійно потребує лікування діалізом в області – двісті п’ятдесят. На урочисте відкриття оновленого відділення приїхав Міністр охорони здоров’я України Олег Мусій.

Оновлення відділення діалізу в лікарні імені Мечникова медики називають проривом вітчизняної медицини. Аналогів такому центру немає не тільки в Україні, але й у більшості європейських країн. Все завдяки інноваційним апаратам очищення крові, які мають функцію онлайн-фільтрації, що дозволяє виводити більше токсинів, ніж під час такої ж процедури на старому обладнанні. Окрім високого ступеня автоматизації процедури, вона не потребує додаткових препаратів, що скорочує вИтрати. Та головна перевага інновацій – подовження життя пацієнтів.

Ремонт відділення діалізу тривав близько трьох місяців. Тут змінили електромережу, системи водоочищення, провели оздоблювальні роботи. Кількість апаратів залишилась незмінною – двадцять один. На нове обладнання витратили більше десяти мільйонів гривень. Все – за рахунок інвесторів.

На відкритті оновленого відділення діалізу побували не тільки керівники області, відомі лікарі, медики усіх підрозділів лікарні, але й колишні та нинішні пацієнти. Олександру півтора року тому трансплантували нирку. Тепер йому не потрібен гемодіаліз, втім, чоловік прийшов привітати колектив та розповів про важливість цієї процедури для хворих.

Ті, хто вже на собі перевірив переваги нового обладнання, зазначають: переносити чотиригодинну процедуру легше.

В лікарні Мечникова запевняють: у відділенні будуть приймати усіх, хто цього потребує. Наразі очікують пацієнтів з Донеччини та Луганщини.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com