Громадські організації допомагають наркоманам повернутись до нормального життя.

Повернутися до нормального життя людям, які майже поховали себе заживо у наркотичній залежності, допомагають у реабілітаційних центрах міжнародної громадської організації “Центр здорової молоді”. Не тільки у великих містах України, але й за кордоном організація створює ізольовані від суспільства установи соціально-психологічної допомоги тим, хто опинився на межі. Тривалий час наркомани вчаться жити без залежності.

Живуть у реабілітаційному центрі згуртованою командою, самі пацієнти ведуть господарство та допомагають один одному. Мешканці кажуть: без звичайного життя під кайфом найважче даються перші тижні, коли залежність ще досить велика. Допомагає підтримка тих, хто вже здолав її, щоденне спілкування з психологами та щільний розпорядок дня.

Люди, які багато років були на голці, у центрі вчаться заново радіти простим речам. Кожен з них побував на межі життя та смерті. Коли Валентин приїхав до реабілітаційного центру, він важив сорок кілограмів, восьмирічна залежність від наркотиків повністю зруйнувала його життя.

Сергій 12 років був наркозалежним, згадує – все почалось із задоволення, а переросло у хворобу.

З Ганною, яка в реабілітаційному центрі майже півроку, першою дозою поділилась найкраща подруга. Протягом наступних дванадцяти років у дівчини не було й дня без наркотиків. Це заважало навчатися, працювати, спокійно жити. Зрозумівши це, дівчина звернулась до близьких, які й допомогли знайти центр. Ганна майже завершує реабілітацію, вдома на неї чекає чоловік, й вона будує плани на майбутнє.

Реабілітаційний центр для наркозалежних у Дніпропетровську має кілька філіалів, які можуть водночас прийняти більше тридцяти пацієнтів. Він існує на дотації міжнародних фондів та благодійні внески родичів людей, які тут опинились. Зараз він успішно співпрацює з наркодиспансЕрами та місцевою владою.

За чотири роки існування через центр пройшли більше трьох тисяч наркоманів. Майже сорок відсотків з них більше ніколи не повертались до життя під кайфом, побудували сім’ї та мають успіхи в кар’єрі. Громадська організація “Центр здорової молоді” веде постійну роботу та відкрита для тих, хто дійсно хоче сказати наркотикам “ні”. По допомогу можна звертатися за телефоном 097-775-29-97.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com