На Дніпропетровщині розпочалась третя хвиля мобілізації.

ПершочергОво призивають військовозобов’язаних запасу, які придатні за станом здоров’я і мають досвід у своїй військовій спеціальністі. Кількість людей, яких необхідно мобілізувати, не оголошують. Військові комісари запевняють: в нашій області багато добровольців, однак чимало і тих, хто ухиляється від призову.

Дніпропетровщина – одна з небагатьох областЕй, яка на 100 відсотків виконала план під час першої та другої хвиль мобілізації. У цьому допомогли численні добровольці, які мали належний рівень підготовки. Патріотично налаштовані громадяни фактично замінили тих, хто ухилявся від прИзову,-стверджують військові. Цього разу міські війьсккомати планують утримати планку. І недобросовісними громадянами обіцяють зайнятись окремо.

Реальні шанси потрапити в армію є у випускників військових кафедр дніпропетровських вишів та, як не дивно, абітурієнтів – повідомляє комісар. Інша справа, що черга до них може не дійти. Як і раніше, не мобілізують студентів, батьків 5-ти і більше дітей та непридатних за станом здоров’я. До речі, під час мобілізації стан здоров’я визначає не медкомісія, а поверховий огляд фельдшера.

Обумовлено це чіткими строками комплектування частин, які нерідко треба сформувати за добу і відправити на бойове злагодження. Нагальною проблемою досі є забезпечення мобілізованих солдатів. Не секрет, що у деяких міських військкоматах люди сидять без військової форми.

За словами комісара, амуніцією починає укомплектовувати частини обласна адміністрація. В першу чергу закуповують бронежилети найновіших модифікацій. Вже сьогодні територіальна оборона отримає партію якісного обмундирування. Однак гострою залишається проблема спецодягу. Тим більше, що не за горами кінець літа, і питання теплої солдатської форми треба вирішувати вже зараз. Надію, як і раніше, покладають на небайдужих дніпропетровців.

==

Бортпровідника, який передавав терористам дані розташування військових літаків на території аеропорту “Дніпропетровськ”, арештували.

Відносно нього триває досудове слідство. Слідчі СБУ на сьогодні встановили, що працівника однієї з авіакомпаній бойовики так званої ДНР завербували у Горлівці. 29-літній фахівець передавав інформацію терористам, зокрема, власноруч оформив карту нашого аеропорту, повідомляв також зведення про польоти української авіації. Спілкувався він з допомогою мобільного зв’язку і смс-повідомлень. Арештованому повідомили про підозру у скоєнні злочинів проти України.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com