З полону – додому!

Переговорній групі вчора вдалося звільнити шістьох українських військовополонених, серед яких активіст з Луганська, волонтер з Івано-Франківська, троє бійців батальйону “Темур” та ще один боєць батальйону “Айдар”. Про це сьогодні розповіли журналістам у дніпропетровській ОДА. Незважаючи на те, що наразі хлопці в безпеці, керівник переговорної групи все одно не надто задоволений результатами перемовин з терористами.

Олександр ДОбилєв, Ігор Лєщинін, Артур Пардавян, Тарас Патунь, Сергій Ткаченко та Анатолій Головченко. Шістьох хлопців тільки вчора вдалося повернути додому з полону луганських бойовиків. Всі вони знаходились у терористів від 2-х тижнів до місяця.

Незважаючи на те, що робота з визволення людей йде повним ходом, керівництво переговорної групи все одно не задоволене її результатами. Пояснюють це тим, що процес звільнення хлопців ускладнюється жорстокими боями у зоні АТО.

Бранців тримають у різних місцях. Тож домовлятись про звільнення чоловіків надзвичайно важко, адже вести переговори доводиться з різними керівниками бойових угруповань. Володимир Рубан також звернув особливу увагу на волонтерів, які самостійно відправляються у зону АТО, аби допомогти військовим.

Зараз переговорна група домовляється не лише про звільнення українців з полону, а й про вивезення тіл загиблих – як українських військових, так і терористів з місць бойових дій, де їх нерідко кидають просто неба.

Зараз, в умовах кривавого військового конфлікту, українська армія зіштовхнулася з надзвичайно жорстоким поводженням з полоненими. Тому командир батальйону “Айдар” просить всіх без винятку, хто зараз знаходиться зі зброєю в руках, ставитись до бранців максимально людяно.

За словами керівника переговорної групи, шляхи звільнення військовополонених – абсолютно різні. Єдине, за допомогою чого на сьогоднішній день ще не повернули додому жодного бранця, – це грошовий викуп. Наразі у полоні терористів знаходиться більше 40-ка волонтерів. Всього ж за час роботи групи звільнили більше п’ятдесяти чоловік.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com