До обласної лікарні імені Мечникова продовжують надходити поранені бійці із зони АТО.

Загалом з початку АТО у медзакладі пройшли лікування понад 90 військових. До стабільного стану фахівці доводять кожного з них. Проте є і складні вИпадки, при яких лікарі не роблять прогнозів.

Цього важкопораненого хлопця привезли до лікарні 19-го липня о третій годині ночі – без ноги та з численними травмами грудної клітини і черевної порожнини. Та найбільшою складністю для лікарів було видалити всі осколки з кори головного мозку. Військовий вижив, проте й досі не приходить до тями.

Олександру – 26. Свій день народження відзначав на блокпосту. Хлопець родом з Київської області, де до мобілізації працював фермером. Після блокпосту служив у декількох частинах. День, коли потрапив під обстріл, пам’ятає погодинно.

Рідні вже знайшли Олександра та проводять з ним кожен день. Після двогодинної операції хлопець почувається добре. Мріє ж він про одне – одужати.

Самі ж лікарі вже звикли до ненормованого графіку роботи. Розповідають: попри втому, готові виконувати свою роботу на найвищому рівні. Змінилась лише специфіка: адже тепер медикам доводиться працювати з травмами воєнного характеру. Кажуть: зараз їх вже мало чим можна здивувати.

У лікарні немає потреби у медикаментах. Все необхідне, запевняють, є! Медзаклад перейшов на нову форму роботи з пораненими військовими. З минулого тижня до лікарні направляють лише важкопоранених, інших – до військових шпитАлів.

Аби координувати дії людей, які приходять до лікарні з бажанням підтримати поранених військових, там розгорнули штаб. Фахівці розповідають: на таку кількість бажаючих допомогти морально та матеріально не очікували.

Штаб допомоги звертається до дніпропетровців з проханням не нести продукти та медикаменти. За можливості особисто приходити та розмовляти з координатором, який постійно знаходиться в штабі та працює з волонтерами. Про роботу штабу ви також можете дізнатися за телефоном 377-29-63.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com