У Дніпропетровську зараз 273 провулки та вулиці, назви яких дублюються

Це створює незручності для місцевих мешканців, таксистів, швидкої, поштарІв. У міському архітектурно-планувальному управлінні поступово намагаються виправити ситуацію. Втім, і досі на території селищ Ігрень, ТАромське, КраснопІлля, які колись приєдналися до міста, залишається чимало схожих адрес. Шукати вулиці з адрЕсами, що дублюються, нашій знімальній групі довго не довелося. Досвідчений таксист Сергій Ларіонов таких знає багато. Одразу вирушаємо на Хвойну. За 30 років водійського стажу Сергій Леонідович потрапляв у багато складних ситуації. Завжди рятувало добре знання міста. Казуси траплялись тоді, коли доводилося шукати вулиці-близнюки. Зараз допомагає телефон та навігація, а от раніше доводилося чимало попоїздити.

На Хвойній жодної ялинки, але назва так припала до душі місцевим мешканцям, що її дали ще чотирьом прилеглим вулицям. Тепер тут суцільна плутанина.

На чотирьох вулицях хвойних – 4-ри 54-х будинки. Місцеві вже звикли, а от стороннім треба чимало блукати, аби знайти потрібну адрЕсу. Особливо непросто швидкій допомозі та таксі. Різницю між адрЕсами достеменно знають тільки поштарІ. І те – лише завдяки прізвищам абонентів.

У міському архітектурно-планувальному управлінні переконують: поступово намагаються виправити ситуацію. У місті багато років діє навіть спеціальна комісія. Її завдання – давати назви і безіменним вулицям, провулкам та проїздам, і перейменовувати вже існуючі. Раніше, кажуть, до її складу входило чи не двадцятеро експертів: чиновників, науковців, а от зараз тільки семеро. Тепер їм доведеться більше фантазувати, бо незабаром треба буде терміново давати інші назви 273-м проїздам та вулицям, назви яких дублюються.

Боятися змін мешканцям вулиць-близнюків, кажуть фахівці, не варто. Для громадян процедура переоформлення буде абсолютно безкоштовною.

У Дніпропетровську зараз 2,5 тисячі вулиць. З 2006-го по 2013 з них перейменували – 72. У Дніпропетровску з’явилися вулиці Ірисова, Лілейна, Чарівна, Маслинова та навіть Щаслива. Тепер туди водії заїжджають частіше не тому, що заблукали. Дехто просто хоче подивитися – чи дійсно щасливі там мешканці.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com