Сильна духом та тілом

Рекордсменка пенсійного віку. Вісімдесятип’ятирічна Владілена Кокіна взяла участь у більше, ніж трьохстах змаганнях з бігу та встановила понад сорок рекордів України. І це тільки за останні тридцять років. Жителька Жовтих Вод стверджує: почала жити із виходом на пенсію — коли змінила сидячу роботу на біг. Здоровий спосіб життя та небачений оптимізм цієї унікальної жінки стали прикладом для всіх Жовтих Вод.

Двадцять один кілометр — останній рекорд Владілени Кокіної — став подарунком самій собі на вісімдесятип’ятирічний ювілей. Сьогодні ця відома усім Жовтим Водам унікальна пенсіонерка відчуває себе набагато краще, ніж у 58. Тоді Владілена скінчила свою сидячу організаторську роботу у медицині. Далися взнаки дві операції та гіподинамія.

Жінка почала ходити по стадіону. За три місяці – побігла. А у сімдесят два поставила свій перший рекорд — десять кілометрів. Тепер на її рахунку більше сорока рекордів України. І це при тому, що змагається із любителями бігу значно молодшими за себе.

Разом із бігом у життя пенсіонерки прийшли вегетаріанство, риболовля та подорожі. До місць проведення змагань жінка добирається електричками та автобусами по двоє й більше діб. Іноді ночує на вокзалах. Жінка має більше двадцяти змагань на рік. Але – нарікає вона – на пенсію учасниці війни — потягами не наїздишся. Син, двоє онуків та двоє правнуків підтримують бабусю.

Родичі пОки що рАзом з бабусею не бігають — та бігають інші. На місцевому стадіоні тричі на тиждень збираються учениці, яких Владілена Яковлівна ласкАво називає “дівчата”. Поліна Козловська — наймолодша. Їй 56. Розпочинала свою “здорову пенсію” сама, ходячи пішки по стадіону, доки не зустріла там Владілену.

Але найбільше у жовтоводівському клубі під головуванням Владілени Кокіної цінують спілкування. Так, найближчої суботи збираються усім гуртом до Києва — ставити новий рекорд у змаганнях Всеукраїнської спілки любителів бігу.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com