У Дніпропетровську на вулиці Войцеховича 67, що в Кіровському районі, землею зі схилу завалило 13 гаражів. Постраждали ще понад двадцять гаражних секцій. За офіційними даними, людських жертв немає

Земляний вал, що рушив зі схилу, на себе прийняв верхній ярус гаражів кооперативу “Світлофор”. Грунтова маса зупинилась на території вже іншого кооперативу. Майже в кожному із завалених гаражів були автомобілі. Автовласник Анатолій Мельниченко на свій страх і ризик дістався місця аварії дахом сусідніх гаражних секцій.

Фахівці майже впевнені, що під завалами немає людей, оскільки усі власники заявили про себе. Точна кількість похованих під землею гаражів наразі встановлюється – за даними МНС, їх 13. Стосовно причин, то фахівці утримуються від коментарів. Ймовірніше зсув викликаний Грунтовими водами. Звідки вони взялись – і має встановити спеціальна комісія.

Наслідки аварії обіцяють ліквідувати за тиждень-півтора. Розбір завалів планують розпочати завтра зранку з появою на об’єкті важкої техніки. Загрози іншим об’єктам в нижній частині схилу, зокрема – трамвайному депо, наразі немає.

Комунікації, що знаходяться в зоні зсуву, знеструмлені. Фахівці досліджують верхню частину завантаженого будівлями схилу. Щоб запобігти розширенню зсуву, будуть укріплювати Грунти. Власникам же постраждалих гаражів обіцяють компенсувати збитки. Втім, це відбудеться не раніше розбору завалів, оцінки масштабів аварії і оголошення остаточних висновків спеціальної комісії.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com