Міськрада на канікулах

Депутати Дніпропетровської міськради З 29-07-11 на канікулах. У п’ятницю відбулася остання у першому півріччі сесія. Вона ж видалася чи не найдовшою за шість місяців. Засідання затягнулося аж на кілька годин. Міські обранці пораділи з приводу гарних бюджетних показників, дозволили не платити новому торговельному комплексу внесок на розвиток Дніпропетровська та вирішили взяти новий кредит. Також в ході сесії депутати погодили реорганізацію чотирьох міських лікарень у поліклініки.

На початку сесії депутати мали привід порадіти. Заслухали звіт про виконання міського бюджету у першому півріччі. Виявилося – доходи перевищили вИтрати на сто дев’ять мільйонів гривень. Отже, з’явилась можливість внести позитивні зміни в бюджет другого півріччя.

На хвилі фінансового успіху Дніпропетровська депутати вирішили позбавити від внеску на розвиток інфраструктури міста одразу два підприємства. Перше будуватиме для городян доступне житло, тож заперечень щодо необхідності надання пільги в залі не виникло. А от другим виявилось підприємство – ГУМ – власник нового торговельного комплексу у центрі міста. Внесок до бюджету у розмірі п’ятнадцяти мільйонів гривень, за проектом рішення, йому замінили на обов’язок збудувати черговИй фонтан. Такий варіант бартеру схвилював сесійний зал. У тому, що фонтан на прилеглій до торговельного комплексу території необхідний, переконав зал міський голова. Карусель стоятиме поблизу нового магазину тимчасово. Щойно збудують станцію метро, її вхід і прикрасить фонтаном – підприємство-власник магазину. Звільнення від п’ятнадцятимільйонного внеску до бюджету депутати погодили сімдесятьма шістьма голосами. І буквально наступним рішенням – дали згоду на залучення кредиту у шістдесят мільйонів гривень на ремонт і будівництво доріг. За ці кошти, за словами мера, відновлять дев’ять магістралей понадпланово. Сперечались міські обранці ще з приводу необхідності реорганізації чотирьох міських лікарень і перетворення їхнього койкофонду з цілодобового до денного стаціонару. Втім, і це рішення врешті отримало згоду сесійного залу.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com