Червона рута повертається

Колись найпопулярніший український фестиваль знову відроджується, принаймні в цьому запевняють організатори конкурсу. У Дніпропетровську пройшов черговий відбірковий етап. Найкращі таланти у разі перемоги, отримають шанс заспівати у фіналі фестивалю наступного року. За виступами дніпропетровської молоді стежив і наш корреспондент.Фестиваль Червона Рута є найстарішим українським пісенним конкурсом. Заснували фестиваль у Чернівцях у далекому 1989 році. Головною відмінністю конкурсу було виконання пісень тільки українською мовою. Незважаючи на спротив тодішньої влади, Червона Рута гастролювала по всій Україні і збирала тисячі глядачів. З часом фестиваль втратив свою популярність – зоряні дев’яності минули, забравши з собою і славу Червоної Рути. Але декілька років тому фестиваль почав відроджуватись.

За його умовами у відбірковому конкурсі може взяти участь кожен бажаючий, потрібно лише вчасно зареєструватись.

Дніпропетровськ став 19 містом, де проводиться відбірковий конкурс. Цього року в ньому беруть участь аж 200 конкурсантів. Найбільш затребуваними жанрами є популярна музика і рок. Дмитро та Кирил беруть участь у конкурсі вперше, хлопці міркують по-олімпійські, головне не перемога, а участь.

Такого принципу дотримується й інші конкурсанти. Кажуть беруть участь щоб, у першу чергу, отримати досвід подібних конкурсів.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com